Ridley Scott maakt dramaserie over Vaticaan

Redactie

Ridley Scott heeft groen licht gekregen om zijn serie The Vatican te gaan maken. De tv-serie laat een beeld zien van de mysteries en wonderen achter een van de meest gesloten organisaties ter wereld, laten de producenten weten aan de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Verder wordt de serie omschreven als een provocatieve moderne thriller over spiritualiteit, macht en politiek tegen de achtergrond van de hedendaagse politieke wereld van de katholieke kerk. Vergelijkingen met de maffiaserie The Sopranos en Upstairs Downstairs, over het vooroorlogse Engeland van 1936, worden al gemaakt.

Het Vaticaan lijkt een populair onderwerp voor makers van tv-series. Vorig jaar verscheen de dramaserie The Borgias, die zich afspeelt in het Italië van de 15e eeuw. Hierin is Jeremy Irons te zien als pater familias Rodrigo Borgia, die later paus Alexander VI wordt. Het derde seizoen verschijnt volgend jaar.

Scott gaat de pilotaflevering van The Vatican regisseren en de serie coproduceren. Naar verluidt bestaat de cast uit grote namen, hoewel deze nog niet bekend zijn gemaakt.

The Vatican verschijnt volgend jaar bij de Amerikaanse betaalzender Showtime. Of de serie ook naar Nederland komt, is nog onbekend.


Ridley Scott maakt dramaserie over Vaticaan (Foto: Novum)