Ook VVD-bestuur wil opheldering Weekers

Redactie

De kwestie rond de reclamezuil van Frans Weekers (VVD) is nog niet afgedaan. Ook het partijbestuur van de VVD wil nog een gesprek met de staatssecretaris van Financiën over de omstreden donatie. Een woordvoerder van het partijbestuur bevestigt vrijdag berichtgeving hierover van NRC Handelsblad.

Het gesprek zal onder meer gaan over de vraag of de sponsorcode van de VVD aanpassing behoeft. De woordvoerder wijst erop dat Weekers wist wat die code inhield. "Ik kreeg tijdens het debat niet de indruk dat Weekers van mening was dat de code onduidelijk is."

Weekers trok donderdag tijdens dat debat in de Tweede Kamer zelf ook al het boetekleed aan. Hij erkende dat hij had moeten doorvragen toen hij het billboard langs de A73 aangeboden kreeg van partijgenoot Jos van Rey, de van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond. Hij heeft 'harde lessen' geleerd, maar ontkende dat hij zich onoorbaar heeft gedragen.

De Tweede Kamer nam uiteindelijk genoegen met deze uitleg. Premier Mark Rutte (VVD) zegde toe dat hij nog eens gaat bekijken of de regels voor het aannemen van giften voor aantredende bewindslieden moeten worden aangescherpt.