'Schuster nieuwe trainer Wolfsburg'

Niels (DerMeister)

Bernd Schuster wordt de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg. Dat meldt het Duitse sporttijdschrift Kicker. Interim-trainer Lorenz-Günther Köstner, die de ploeg van Bas Dost sinds het ontslag van Felix Magath eind oktober onder zijn hoede had, keert per begin volgend jaar terug als coach van Jong VfL Wolfsburg.

Voor de 52-jarige Schuster zou in de stad van Volkswagen een contract tot de zomer van 2015 klaarliggen. Technisch directeur Klaus Allofs van Wolfsburg bevestigde donderdag al dat Schuster een belangrijke kandidaat is. "Maar niet de enige. Een beslissing is nog niet gevallen. We willen het wel zo snel mogelijk rondbreien."

Schuster zit sinds maart vorig jaar zonder werk nadat hij opstapte bij Besiktas. De oud-middenvelder coachte eerder Fortuna Köln, FC Köln, Deportivo Xerez, Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe en Real Madrid.

Wolfsburg boekte onder leiding van Köstner vier competitiezeges en plaatste zich woensdag voor de kwartfinale van de DFB Pokal. De ploeg staat nu vijftiende, zeven punten boven de degradatiestreep.