Politiechef Kekerdom had meer drugs in huis

Redactie

In het huis van politiechef Jan Petter, die zichzelf en twee anderen in september van dit jaar doodschoot in Kekerdom, heeft de politie 186 xtc-pillen, amfetamine en een hoeveelheid van de partydrug GHB gevonden. Ook had hij verschillende oudere vuurwapens in huis.

Dat is gebleken uit het onderzoek dat de rijksrecherche naar het incident heeft ingesteld, aldus het Openbaar Ministerie in Arnhem vrijdag.

Eerder was al bekend dat in de woning van de inspecteur in Kekerdom een hennepkwekerij met 224 plantjes stond en dat hij tegen de regels in zijn dienstwapen in huis bewaarde. Met dit dienstwapen pleegde hij de moorden en de zelfmoord. Met de man en de vrouw die hij doodschoot, onderhield de politiechef een driehoeksrelatie die kort voor het drama was beëindigd.

De 59-jarige Petter kwam eerder in een onderzoek van een ander politiekorps naar voren als een contact van een verdachte. Dit korps liet dat weten aan de korpsleiding van de regiopolitie Gelderland-Zuid, maar vroeg tevens in het belang van hun onderzoek geen apart onderzoek te starten naar Petter. Dat is ook niet gebeurd, aldus het OM.

Politiechef Kekerdom had meer drugs in huis
Politiechef Kekerdom had meer drugs in huis (Foto: ANP)