[PDC WK] Ook Van Gerwen naar tweede ronde

Niels (DerMeister)

Michael van Gerwen heeft het aantal Nederlanders in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship op vier gebracht. Onze landgenoot rekende in de eerste ronde af met Paul Lim. Mighty Mike won met 3-0.

Van Gerwen trof in de 58-jarige Lim een qualifier. Lim, die tijdens de Embassy van 1990 een 9-darter gooide, won eerder vandaag in de voorrondes met 4-1 in legs van Mohd Latif Sapup. Met een 11-darter wist Lim zeer verrassend Van Gerwen in de eerste leg te breaken. Onze landgenoot werkte de achterstand de volgende leg weer weg. Hij brak Lim direct terug en kwam op 1-1 in legs. Lim wist echter ook in de derde leg Van Gerwen te breaken en kwam daardoor op een 2-1 voorsprong. Van Gerwen toonde echter opnieuw veerkracht en brak Lim in de vierde leg direct weer terug. Mighthy Mike wist de vijfde leg te behouden en zodoende won onze landgenoot moeizaam de eerste set.

Lim mocht de tweede set beginnen en wist zijn eigen leg te behouden. Van Gerwen wist vervolgens 'zijn' tweede leg te behouden en brak Lim in de derde leg. Ook de vierde leg, die Van Gerwen zelf begon, ging naar de Nederlander en daarmee kwam hij op 2-0 in sets. In de derde set kwam Van Gerwen op 1-0 in legs, maar Lim wist met een prachtige 170-finish 1-1 te maken. Met een 116-finish kwam Van Gerwen vervolgens op 2-1 en zodoende had Van Gerwen aan één leg genoeg om de winst te pakken. Hij kreeg in de vierde leg pijlen voor de wedstrijd, maar wist ze niet te benutten. Lim vond de dubbel wel en kwam op 2-2. In de vijfde leg wist onze landgenoot alsnog het karwei te klaren en plaatste zich daarmee voor de tweede ronde.