'Gameuitgevers mogen verdwijnen'

Het idee van een uitgeverij voor computerspellen is volledig achterhaald. Als het aan gamestudio Spicy Horse ligt mogen gameuitgeverijen dan ook snel verdwijnen. In een interview met de Nieuw-Zeelandse website Game Planet geeft studiobaas American McGee aan dat onafhankelijkheid bovendien zorgt voor meer creatieve vrijheid.

Uitgevers waren voorheen een goede oplossing om games te financieren. Daarnaast streden zij onderling om winkelruimte. "Een monopolie betekent echter weinig keuzevrijheid voor consumenten en daarom mag dat model van mij verdwijnen", vult de studiobaas aan. Tegenwoordig kunnen gamestudio's hun eigen spelen gratis uitgeven via websites, downloadportal en online shops. Uitgevers zijn niet altijd nodig.

Spicy Horse werkte voorheen aan het actieavontuur American McGee's Alice voor uitgever Electronic Arts. Op dit moment werkt het bedrijf aan Akaniero, een interpretatie van Roodkapje met een feodaal Japanse invalshoek. Dit spel wordt volgend jaar waarschijnlijk gratis uitgegeven voor pc's en tablets.


'Gameuitgevers mogen verdwijnen'