Amrabat blij met CL-loting tegen Afellay

Niels (DerMeister)

Nordin Amrabat komt in de achtste finales van de Champions League een oude bekende tegen. Galatasaray neemt het namelijk op tegen Schalke 04.

Voor Amrabat betekent dat dus een weerzien met Ibrahim Afellay, oud-teamgenoot bij PSV. "Inderdaad een mooie loting voor ons. Persoonlijk ook gehoopt om tegen Ibi te spelen. En Schalke is een van de zwakkere broeders nog in de Champions League", reageerde Amrabat tegen Voetbal International.

"Ik heb hem al gesproken, hij vindt het leuk. We gunnen elkaar het succes, praten voor en na de wedstrijd en ruilen shirts na afloop. Alleen tijdens de wedstrijd zijn we geen vrienden", aldus de aanvaller. "Ik kan moeilijk zeggen dat het een gunstige loting is. Maar we hebben nu wel een serieuze kans door te gaan, als je Schalke vergelijkt met andere ploegen die we hadden kunnen loten zoals Barcelona of Bayern München."

Amrabat zegt het jammer te vinden dat Schalke eerder deze week trainer Huub Stevens wegstuurde. "Ik heb hem niets te bewijzen, zo denk ik niet. Ik vind het altijd leuk om te spelen tegen mensen met wie ik heb gewerkt." De twee werkten eerder bij PSV al samen.