Razia verrast door besluit Marussia

Catatafish

Luiz Razia heeft verrast gereageerd op het nieuws dat Max Chilton volgend jaar de tweede coureur is bij Marussia. De Braziliaan zegt dat hij maandag nog serieus met het team in gesprek was over een rol als racecoureur.

"Maandag hebben we nog contact gehad met het team en leek men daar nog open te staan voor mijn komst", zei Razia tegen het Braziliaanse Globo. "Ze zeiden tegen me dat ze nog een beslissing moesten nemen en vervolgens maakten ze Max bekend. Nu zijn er nog twee mogelijkheden, Force India en Caterham. Met beide teams hebben we eerder al gesprekken gevoerd, dus er is nog een kans."

"De Formule 1 is een droom die ik niet zomaar kan opgeven", vervolgde de 23-jarige coureur, die dit jaar vier races won in de GP2 en als tweede eindigde in het kampioenschap. "Ik werk hier al tien jaar lang heel hard voor. Ik heb erg veel geïnvesteerd. Niet alleen tijd, maar ook geld van de familie. Natuurlijk weet ik dat de kans dat je in de Formule 1 terechtkomt, niet groot is, maar ik blijf erin geloven. Ik zou erg teleurgesteld zijn als ik hier niet in slaag."