Man scheert hoofd kaal om aan politie te ontkomen

Redactie

Een 26-jarige Rotterdammer heeft woensdag geprobeerd aan de politie te ontkomen door zijn hoofd kaal te scheren. Agenten zaten achter hem aan omdat hij in zijn woonplaats was ingereden op een agent en er vervolgens vandoor was gegaan, meldt de politie.

Twee bikers zagen de man rond 09.00 uur rijden op de Oranjeboomstraat. Ze wisten door eerdere incidenten dat hij geen rijbewijs had en gaven hem een stopteken. Een van de agenten sprak de Rotterdammer aan en de ander zette zijn fiets voor het voertuig neer. Op dat moment gaf de automobilist vol gas en moest de agent opzij springen om niet geraakt te worden. De Rotterdammer reed over de mountainbike van de agent heen en sloeg op de vlucht.

De auto van de Rotterdammer werd even verderop gevonden en in beslag genomen. De man zelf werd rond 10.30 uur opgepakt bij een woning in de Brautigamstraat. Hij had zijn hoofd geschoren en zat onder het haar. Volgens de politie dacht hij zo te kunnen ontkomen of het op een persoonsverwisseling te kunnen gooien. De identiteit van de man was echter al vanaf het begin bij de agenten agenten bekend.

De man zit vast op verdenking van poging tot doodslag op een agent.