Hardy en Rapace in hondendrama Animal Rescue

Borizzz

Tom Hardy en Noomi Rapace zijn in beeld voor de hoofdrollen in het drama Animal Rescue. De Vlaming Michael Roskam, die dit jaar met zijn drama Rundskop in de race was voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, voert de regie. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film gaat over een man die zijn criminele verleden achter zich wil laten maar wordt teruggezogen als hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van een geprezen pitbull uit het illegale vechtcircuit. Het lijkt logisch dat Hardy de crimineel met gewetenswroeging speelt. Over de rol van Rapace is nog niets bekend.

Het scenario is van de hand van de Amerikaan Dennis Lehane, die ook Mystic River en Shutter Island schreef. Zijn boek Gone Baby Gone werd ook verfilmd en was het regiedebuut van Ben Affleck.

De 35-jarige Hardy was onlangs te zien als de supergespierde Bane in The Dark Knight Rises en is net klaar met de opnames van Mad Max: Fury Road, waarin hij de titelrol speelt. De 32-jarige Rapace brak door met haar rol als Lisbeth Salander in orginele Zweedse versie van de Millennium-trilogie en was daarna te zien in onder meer Sherlock Holmes: A Game of Shadow en Prometheus.