NRA muisstil na schietpartij Newtown

Redactie

De National Rifle Association - de oppermachtige wapenlobby in de Verenigde Staten - heeft zich sinds de schietpartij op een basisschool in Connecticut op de vlakte gehouden. Dat is opmerkelijk, aangezien de NRA in het verleden niet schroomde zich hard te maken voor de rechten van wapenbezitters, ook na schietpartijen waarbij veel slachtoffers vielen.

De Facebook-pagina van de NRA is opgeheven, op de website van de organisatie wordt niet over het bloedbad gerept en geen van de bekende gezichten zat zondag aan tafel in de politieke talkshows. Toen maandag driehonderd anti-wapenbetogers bijeenkwamen bij het kantoor van de NRA in Washington was er geen tegengeluid te horen.

Na eerdere massale schietpartijen sprong de NRA snel in de bres om op te komen voor het recht van Amerikanen om wapens te bezitten. Er is geen reden om te denken dat de huidige radiostilte betekent dat de NRA haar standpunten ten aanzien van wapenbezit gaat herzien. De organisatie was maandag niet bereikbaar voor commentaar.


NRA muisstil na schietpartij Newton (Foto: Novum)