Inter stuurt Sneijder vervroegd met vakantie

Frank (franklop)

Wesley Sneijder komt definitief dit jaar niet meer in actie voor Internazionale. De uit de gratie geraakte Nederlandse spelmaker hoeft zich samen met ploeggenoot Philippe Coutinho woensdag niet meer te melden op het Angelo Moratti-complex, meldt de Italiaanse club dinsdag. Sneijder leeft al maanden met onmin met Inter, omdat hij weigert akkoord te gaan met een verlaagd salaris.

Inter speelt dit kalenderjaar nog twee thuisduels, dinsdag voor de beker tegen Verona en zaterdag tegen Genoa. Desondanks wordt geen prijs meer gesteld op de aanwezigheid van Sneijder en Coutinho. "De twee Nerazurri voegen zich met volledige goedkeuring van de club en trainer Andrea Stramaccioni woensdag bij hun families voor de feestdagen", meldt de nummer twee van de Serie A dinsdag op zijn website.

Met het besluit om Sneijder, die eind september voor het laatst in actie kwam, vervroegd op vakantie te sturen, lijkt de Milanese club aan te sturen op een definitieve breuk. De vraag is alleen of er belangstelling is voor de 28-jarige middenvelder. Sinds de controverse werd Sneijder al aan diverse Europese topclubs gelinkt. De voorbije weken lieten Manchester City, Paris Saint-Germain en Manchester United echter weten geen interesse te hebben in de oud-Ajacied.