[NBA] Houston bezorgt Knicks eerste thuisnederlaag

Frank (franklop)

New York Knicks heeft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Uitgerekend Houston Rockets, de ploeg van Jeremy Lin, zegevierde met 109-96 in Madison Square Garden. Lin was vorig jaar nog publiekslieveling bij de Knicks en kwam bij zijn terugkeer tot 22 punten.

Lins ploeggenoot James Harden noteerde 28 punten, eentje minder dan Houston-forward Chris Copeland. Het was voor de Knicks al de tweede nederlaag tegen Houston dit seizoen. De New Yorkers, die de eerste negen thuiswedstrijden wonnen, blijven wel de Eastern Conference aanvoeren.

Oklahoma City Thunder is de ploeg met het beste gemiddelde in de NBA. De koploper van het westen boekte tegen San Antonio Spurs zijn elfde opeenvolgende overwinning. Serge Ibaka was de grote inspirator in de 107-93 zege met 25 punten, zijn hoogste productie ooit, en zeventien rebounds. Russell Westbrook kwam tot 22 punten. Oklahoma boekte zijn twintigste zege in 24 duels. Nummer drie San Antonio won negentien keer in 26 duels.

Ook Los Angeles Clippers is bezig aan een indrukwekkende zegereeks. Tegen Detroit Pistons werd voor de tiende keer op rij gewonnen: 88-76. Jamal Crawford en Blake Griffin noteerden beiden vijftien punten voor de Clippers, terwijl Pistons-guard Brandon Knight topscorer werd met een puntje meer.

Overige uitslagen NBA

Phoenix Suns - Sacramento Kings 101 - 90
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 80 - 71
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 102 - 93