Sony keurt Farmville-maker af

Redactie

Gamebedrijf Zynga zou het idee van free-to-playgames flinke schade hebben toegebracht. Het bedrijf achter spellen als Farmville maakt volgens Sony-topman John Smedley geen games, maar 'geldmachines'. Dat zou een verkeerd beeld geven van het idee achter free-to-play, zei Smedley in een interview met het tijdschrift PC Gamer.

"Zynga heeft free-to-play absoluut geen goede dienst bewezen", zei Smedley in gesprek met het tijdschrift. De spellen van Zynga zouden teveel geënt zijn op het verdienen van geld, waarbij het plezier van het spelen teniet wordt gedaan. Farmville kan op Facebook worden gespeeld, net als Cityville.

Free-to-playspellen kunnen gratis worden gedownload. Gamers kunnen hun game uitbreiden tegen betaling of bijvoorbeeld virtuele goudstukken kopen. Verschillende online spellen, ook de games van Zynga, gebruiken dit verdienmodel.

De topman van Sony Online Entertainment wijst naar onder meer het strategiespel League of Legends als een goed voorbeeld van free-to-playcomputerspellen. Ook voor zijn eigen schietspel Planetside 2 ziet Smedley een plaats weggelegd in het kamp van het door zeventig miljoen gamers gespeelde League of Legends.


Sony keurt Farmville-maker af (Foto: Novum)