Parachutist heeft geen afmeldplicht

Redactie

Er bestaat geen formele afmeldplicht voor parachutisten. Dat laat een woordvoerder van Paracentrum Teuge weten, na de vondst van een dode parachutist in een weiland bij vliegveld Teuge. Volgens de zegsman waren zowel de hoofd- als de reserveparachute ongeopend.

Het lichaam van de 48-jarige parachutist uit Schijndel werd maandag gevonden. Hij had negen dagen in een weiland gelegen. Hoewel de zegsman meldt dat er wel een redelijke sociale controle is bij het centrum, was er niemand die alarm sloeg.

Over het ontbreken van de afmeldplicht zegt de woordvoerder:"Wij hebben hier zelf nooit over willen en kunnen nadenken. We gaan wel brainstormen over hoe we dit soort excessen kunnen voorkomen."

"Als wijzelf vermoeden dat iemand niet is teruggekeerd van een sprong, pakken we de lijsten erbij en gaan we afstrepen", aldus de woordvoerder. "Als we denken dat iemand een lift heeft gehad, dan roepen we hem op zich alsnog bij ons te melden."

De zegsman zegt de overleden parachutist, die volgens de politie op 8 december zijn sprong maakte, wel van gezicht gekend te hebben. Momenteel wordt onderzocht waarom de beide parachutes gesloten bleven. De reserve moet normaal gesproken op een bepaalde hoogte automatisch opengaan.