KNVB seponeert rode kaarten Bacuna en Martins Indi

Boris (borisz)

De aanklager van de KNVB heeft de rode kaarten voor FC Groningenspeler Leandro Bacuna en Feyenoorder Bruno Martins Indi geseponeerd. ADO-verdediger Tom Beugelsdijk kreeg een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Martins Indi werd in het duel met ADO den Haah door arbiter Ruud Bossen weggestuurd omdat hij een scoringskans van de tegenstander ontnomen zou  hebben. Die beslissing zorgde voor veel discussie. Bossen sprak van een duw, maar de aanklager deelde die visie niet. 

Beugelsdijk kreeg in hetzelfde duel twee minuten later een rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot aan het adres van Lex Immers. De aanklager sprak van ernstig gemeen spel. Als Beugelsdijk akkoord gaat met de straf zal hij volgende week het duel N.E.C. en na de winterstop de wedstrijd tegen Willem II moeten missen. 

Ook het optreden van Serdar Gözübüyük was zaterdag onderwerp van gesprek. Niet alleen zorgde hij voor ophef door een bandje met daarop de tekst Respect te tonen aan de protesterende FC Groningen-coach Robert Maaskant, ook stuurde hij Bacuna al na zeven minuten weg met een rode kaart na een harde sliding. Na afloop gaf hij toe dat een gele kaart ook had volstaan. Zo dacht de aanklager er ook over, aangezien de straf is geseponeerd.