Darmklachten houden Vonn weken van skipiste

Peterselieman

Skiester Lindsey Vonn last een rustpauze in. Dat maakte de hoofdcoach van de Amerikanen Alex Hödlmoser maandag bekend. Vonn is nog onvoldoende hersteld van de darmklachten waarmee ze vorige maand in het ziekenhuis belandde. De skiester keert terug naar de Verenigde Staten en maakt hoogstwaarschijnlijk pas in januari haar rentree.

Wanneer Vonn precies terugkeert op de piste, is niet bekend. "Dat hangt ervan af hoe ze zich voelt en hoe haar conditie is", zegt Hödlmoser. "We moeten zien wanneer ze er weer klaar voor is. We willen haar weer op volle sterkte terug. Met alle wedstrijden en het reizen van de afgelopen tijd heeft ze niet de tijd gehad om weer op krachten te komen."

De 28-jarige Amerikaanse haalde dit weekeinde door een val in zowel Val d'Isère als Courchevel de finish niet. Vonn schreef vervolgens op Facebook dat ze kampte met een gebrek aan energie en dat ze ging nadenken over haar plannen voor de komende weken.

Vonn, olympische kampioene op de afdaling, staat vierde in de stand om de algemene wereldbeker. Ze won ondanks haar gezondheidsklachten dit seizoen vier wereldbekerwedstrijden. Vonn was vorig seizoen de beste in het Super G en het afdalingsklassement. Ook won ze voor de vierde keer de algemene wereldbeker.