Aanklager onderzoekt uitspraken Advocaat

Frank (franklop)

De aanklager betaald voetbal onderzoekt uitspraken van PSV-trainer Dick Advocaat. Dat meldt een woordvoerder van de KNVB maandag. PSV-verdediger Marcelo werd na de wedstrijd tegen Ajax wegens een slaande beweging voor drie duels geschorst. Advocaat had daar vervolgens zware kritiek op. De aanklager bekijkt nu of er verdere actie moet worden ondernomen tegen de trainer.

De scheidsrechter mistte het incident, maar de aanklager schorste de Braziliaan na bestudering van tv-beelden. Advocaat was daar vervolgens ziedend over. "Heeft die man verstand van voetbal?", zei hij in De Telegraaf. "De scheidsrechter en de vierde man moeten het bepalen, niet de mensen die achter hun bureautje zitten."

"Het blijft willekeur. Hoe kijkt de aanklager naar een club, uit welke stad komt hij en voelt hij het ontstaan van een blessure aan? Daarvoor moet je zelf op hoog niveau hebben gespeeld", meende de trainer.

De aanklagers betaald voetbal zijn in het dagelijks leven overigens allemaal officier van justitie. Opmerkelijk is dat een van hen nu uitspraken over zijn collega onderzoekt en daar een beslissing over moet vellen.


Aanklager onderzoekt uitspraken Advocaat (Foto: Novum)