StarCraft II biedt multiplayertraining

Pheno

De strategiegame StarCraft 2: Heart of the Swarm voegt een AI-begeleide trainingsmode in om je klaar te stomen voor het multiplayergeweld. Deze komt als aanvulling op de single-player campagne.

De modus wordt beschreven als een oefenterrein waarin de moeilijkheid geleidelijk opgehoogd wordt. De AI geeft tijdens de training advies over hoe te spelen. Na voltooiing wordt de speler getest door een echte unranked match spelen tegen de AI. Mike Morhaime, baas van Blizzard Entertainment,  zei dat de trainingsmodus één van nieuwe functies is in StarCraft 2: Heart of the Swarm om voor nieuwe spelers de drempel van multiplayer te verlagen.

"We willen het spel toegankelijker maken voor spelers die niet per se klaar zijn om te doen in een zeer concurrerende scène", zei hij. "Veel spelers maken nooit de sprong van campagne naar matchmaking, het spelen tegen mensen die ze niet kennen."

Daarom heeft Blizzard ook besloten unranked wedstrijden aan te bieden. "Veel mensen voelen zich geïntimideerd, in ieder geval in het begin, bij de eerste ranked spellen. Unranked wedstrijden zijn een grote stap in die richting", zei hij.

StarCraft 2: Heart of the Swarm wordt 12 maart 2013 verwacht.