PSG maakt strijd in Ligue 1 weer spannend

Niels (DerMeister)

Paris Saint-Germain heeft een belangrijke zege op Olympique Lyon geboekt. De club uit de hoofdstad was met 1-0 te sterk voor de koploper van Frankrijk.

Paris Saint-Germain stond voorafgaand aan de topper in het Parc des Princes op drie punten achterstand en kon dus goede zaken doen tegen koploper Olympique Lyon. Trainer Carlo Ancelotti had vooraf geen plaats ingeruimd voor Gregory van der Wiel, maar wel voor twee andere oud-Ajacieden Maxwell en Zlatan Ibrahimovic.

In de Franse hoofdstad maakten de twee ploegen er een spannende strijd van. Het verschil was minimaal en de bezoekers kregen enkele goede kansen op de 0-1. Aanvaller Lisandro Lopes was nog wel het dichtst bij een doelpunt, maar de Argentijn had pech dat zijn volley met links op de paal belandde.

Het leek erop dat beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers in zouden gaan, maar op slag van rust was het PSG dat op voorsporng kwam. Ibrahimovic had een perfecte voorzet in huis, waarna Blaise Matuidi in de korte hoek raak kopte; 1-0.

Na rust ging Olympique Lyon naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Remi Garde had behoorlijk wat pech. Keer op keer stond de solide defensie van PSG in de weg, terwijl de hoofdstedelingen zelf via de counter gevaarlijk bleven. De treffer van Matuidi bleek uiteindelijk genoeg voor de winst, waardoor PSG nu samen met Olympique Lyon en Olympique Marseille de koppositie deelt in de Ligue 1.