[PDC WK] Van Barneveld maakt gehakt van Smith

Niels (DerMeister)

Raymond van Barneveld heeft met groot machtsvertoon de tweede ronde bereikt van de PDC World Darts Championship. Onze landgenoot, die een gemiddelde van boven de 108 noteerde, liet niets heel van Michael Smith; 3-0. In de volgende ronde wacht Brendan Dolan.

Smith, die vorig jaar in de eerste ronde met 0-3 verloor van Co Stompé, mocht de partij beginnen en wist de eerste leg naar zich toe te trekken. Van Barneveld trok de stand echter meteen weer gelijk in de tweede leg. Barney wist in de derde leg zijn jonge opponent te breaken en mocht vervolgens de vierde leg beginnen om de eerste set binnen te slepen. Deze opdracht wist onze landgenoot te voltooien en pakte daarmee een voorsprong van 1-0 in sets.

Van Barneveld, dit jaar winnaar van de World Grand Prix, wist in de eerste leg van de tweede set een 121-finish uit te gooien. Ook de tweede leg ging naar Barney en in de derde leg was hij goed op weg naar een 9-darter. Hij wist deze helaas niet te benutten, maar schreef wel de derde leg en daarmee de tweede set op zijn naam.

Smith kreeg in de eerste leg van de derde set kansen om de leg naar zich toe te trekken, maar de jonge Engelsman faalde op de dubbels. Van Barneveld wist vervolgens de leg alsnog naar zich toe te trekken. Ook de tweede leg ging opnieuw naar onze landgenoot en zodoende had Barney aan één leg genoeg om de partij te winnen. Met een 111-finish maakte hij het in stijl af.