[Primera División] Barcelona neemt afstand van Madrid

Niels (DerMeister)

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in de Primera División. De Catalanen wonnen van Atlético Madrid met 4-1 en lopen zo uit op de twee Madrileense ploegen.

De Spaanse media spraken voorafgaand aan het duel vooral over de confrontatie tussen Radamel Falcao en Lionel Messi. De twee sterspelers stonden dan ook volop in de schijnwerpers en beide aanvallers deden van zich spreken in Camp Nou.

Falcao deelt eerste tik uit
Atlético Madrid begon uitstekend aan de wedstrijd en was in de beginfase de betere ploeg in Barcelona. Na tien minuten was het Falcao die zijn eerste waarschuwing gaf me een uitstekende kopbal tegen de paal. Iets later stormde El Tigre op doelman Valdés af, maar ging zijn inzet voorlangs over de achterlijn. Bij de derde poging van Falcao was het wel raak. De Colombiaan lanceerde zichzelf en kwam opnieuw oog in oog met Valdés, maar stifte ditmaal beheerst raak en zette zijn ploeg op 1-0.

Barcelona was wat overrompeld door de felle strijdwijze van Atlético, maar ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel eigenlijk uit het niets toen gelegenheidsrechtsback Adriano op rechts de bal kreeg, naar binnen dribbelde en formidabel raak schoot in de kruising. Of de treffer verdiend was viel te betwijfelen, maar wonderschoon was de gelijkmaker absoluut. Nog voor rust wist Barcelona op voorsprong te komen. Uit een corner kwam de bal wat gelukkig voor de voeten van Sergio Busquets, die na een schijnbeweging hard raak schoot in het dak van het doel.

Messi op negentig
Na de pauze maakte Barcelona het krachtsverschil duidelijk. Atlético was niet in staat om negentig minuten lang de speelwijze vol te houden en zag de Catalanen uitlopen naar 3-1 via wie anders dan Lionel Messi. De Argentijnse dribbelaar schoot vanaf ongeveer twintig meter op karakteristieke wijze raak en liet Thibaut Courtois kansloos. In de absolute slotfase scoorde Messi nogmaals, toen de Atlético-defensie ernstig in de fout ging. Messi tekende zo voor zijn 89e en 90e doelpunt van dit kalenderjaar.

Door de zege blijft Barcelona ongenaakbaar aan kop van de Primera División. Het verschil met nummer twee Atlético is nu negen punten, terwijl aartsrivaal Real Madrid door de remise tegen Espanyol op dertien punten achterstand staat.