Grosjean wint Race of Champions

Peterselieman

Romain Grosjean heeft vandaag de Race of Champions op zijn naam geschreven. De Fransman wist in in het Rajamangala Stadion in Bangkok in de finale de Deen Tom Kristensen eenvoudig te verslaan. Gisteren won Duitsland voor de zesde maal op rij al de Nations Cup.

Grosjean had het in de eerste ronde lastig, in het evenement dat opgezet is om de in 1986 verongelukte Henri Toivonen te gedenken. Grosjean was ingedeeld in een groep met onder meer Michael Schumacher en had het lastig. Hij verloor de eerste ronde van Schumi, won vervolgens van IndyCar-coureur Ryan Hunter-Reay en had daarna geluk dat Kazuya Ohshima een straf opliep, waardoor hij met twee zeges naar de tweede ronde ging.

Kristensen kende een al even bewogen eerste ronde, want hij won de eerste manche en kwam in de manche tegen de Nederlandse Ho-Pin Tung niet over de streep. In het duel tegen Andy Priaulx ging de strijd op het scherpst van de snede, zodanig zelfs dat Priaulx met de Lamborgini Gallardo Super Trofeo crashte. De Engelsman moest risico nemen nadat hij verrassend had verloren van de Thaise coureur Nattavude Charoensukawattana.

In de kwartfinales klopte Kristensen de winnaar van vorig jaar Sébastien Ogier, terwijl in de tweede manche David Coulthard nipt sterker was dan Tung. De derde kwartfinale bracht een verrassing, omdat de tot dan superieure Sebastian Vettel het af moest leggen tegen Grosjean. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 raakte zelfs de muur, waardoor de vering van de KTM X-Bow het begaf. In de laatste manche was Schumacher eenvoudig te sterk voor voormalig motorcoureur Mick Doohan.

In de eerste halve finale had Kristensen geen enkel probleem met Coulthard, terwijl Grosjean verrassend revanche nam voor zijn verloren heat door Schumacher er uit te kegelen. De finale bracht weinig verrassingen met zich mee. Grosjean won in de, door het Fast & Speed van Johnny Hakvoort gebouwde, RoC Buggy eenvoudig de eerste heat. Ook in de tweede heat in de X-Bow was de Formule 1-coureur de sterkere over de voormalig tourwagenrijder.