Janssen boos op publiek: "Heel frustrerend"

Niels (DerMeister)

Theo Janssen speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen RKC Waalwijk. De linkspoot had met name problemen met de houding van het thuispubliek in Arnhem.

Bij een 1-0 stand keerde het Arnhemse publiek zich tegen de eigen ploeg met enkele luide fluitconcerten. "Ze fluiten alleen maar", aldus Janssen tegen Omroep Gelderland. ''Ze zijn zeker verwend met het geweldige spel en de goede resultaten van de laatste jaren. Ach, het Vitesse-publiek is altijd al heel erg kritisch, dat is niks nieuws. Iedereen heeft daar last van."

De middenvelder liet zijn ongenoegen blijken met een cynisch applaus richting de supporters. Enkele momenten daarna kopte Janssen een bal te kort terug op doelman Piet Velthuizen. RKC-spits Teddy Chevalier was er als de kippen bij en tekende voor de gelijkmaker. "Maar ik reageerde er ook op en vervolgens valt de 1-1 door een domme fout van mij. Heel frustrerend.''

Janssen was echter nog het meest boos op zijn eigen supporters. "Ze snappen kennelijk niet dat je een voorsprong moet koesteren als het niet goed loopt en dat ze ons dan juist moeten ondersteunen. Wat we eraan kunnen doen? Niks. Wij draaien bovenin mee, we verdienen echt meer steun."