[Bundesliga] Werder redt punt, zege Dortmund

Niels (DerMeister)

Werder Bremen heeft zondag een punt overgehouden aan het laatste Bundesligaduel van dit jaar. De ploeg van Eljero Elia speelde tegen FC Nürnberg met 1-1 gelijk. Timo Gebhardt scoorde acht minuten voor tijd voor de bezoekers uit Beieren, maar Bayern-huurling Nils Petersen bracht Werder met zijn zevende competitiegoal van het seizoen op gelijke hoogte.

Borussia Dortmund had eerder zondag een 3-1 zege geboekt bij 1899 Hoffenheim. In de Rhein-Neckar-Arena van Hoffenheim zette Mario Götze de titelverdediger op voorsprong, maar zorgde Sven Schipplock voor een gelijke stand bij rust. Na de thee waren namens Borussia Kevin Grosskreutz en Robert Lewandowski doeltreffend.

Dortmund blijft door de zege derde met dertig punten uit zeventien duels. Dat zijn er twaalf minder dan koploper Bayern München en drie minder dan Bayer Leverkusen. Werder Bremen verzamelde 22 punten en staat daarmee op de twaalfde positie. Nürnberg heeft twee punten minder en is de nummer veertien van Duitsland. Hoffenheim haalde pas twaalf punten en staat zestiende.


Werder redt punt, zege Dortmund (Foto: Novum)