Lammerts ook bondscoach mannenwielrenners

Niels (DerMeister)

Johan Lammerts volgt Leo van Vliet op als bondscoach van de Nederlandse wielrenners. Dat heeft de KNWU zondag bekendgemaakt. Lammerts was al bondscoach van de vrouwenploeg en heeft ook de veldrijders onder zijn hoede. Per 1 januari wordt zijn takenpakket uitgebreid.

Lammerts toont zich content met zijn extra taken. "Deze aanvulling maakt in mijn ogen het plaatje compleet. Ik ben blij met het vertrouwen van de bond en vind het een hele eer en uitdaging met deze groep te gaan werken."

Technisch directeur Thorwald Veneberg vindt de aanstelling van Lammerts logisch. "Hij is fulltimer binnen de bond en heeft aangegeven dat hij het graag wil doen. Wij hebben enorm veel vertrouwen in hem."

Eind november maakte de KNWU bekend na vier jaar niet meer verder te gaan met Van Vliet als bondscoach. De koersdirecteur van de Amstel Gold Race moest plaats maken voor een fulltime bondscoach. Van Vliet lag het laatste jaar overhoop met met name de Raborenners, die in zijn optiek te verwend waren. Ook bij zijn afscheid haalde hij nog naar hen uit.