[PDC WK] Anderson, Hamilton moeizaam door

Niels (DerMeister)

Vanavond stonden er opnieuw een aantal partijen op het programma in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship in Alexandra Palace. Onder meer Gary Anderson, Raymond van Barneveld en Andy Hamilton kwamen vandaag in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde duels.

Brendan Dolan (20)* - Mark Jones

Brendan Dolan heeft simpel de tweede ronde bereikt van het PDC World Darts Championship. De Noord-Ier, als twintigste geplaatst in Alexandra Palace was veel beter dan debutant Mark Jones. Dolan wist de partij met 3-0 te winnen. In de volgende ronde wacht Dolan een confrontatie met Raymond van Barneveld.

Dolan, die in 2012 de halve finales bereikte op het European Darts Championship en de World Grand Prix won de eerste set met 3-0 in legs. Jones wist in het tweede bedrijf weliswaar de eerste leg te pakken, maar verloor vervolgens drie legs op rij. In de derde set werd het opnieuw 3-0 in legs voor Dolan.

Jarkko Komula - Jani Haavisto (voorronde)

Jani Haavisto heeft zich ten koste van Jarkko Komula geplaatst voor de eerste ronde van het PDC WK. In een Fins onderonsje won Haavisto met 2-4 in legs. Haavisto wist in de zes legs twemaal een 180'er te noteren en kwam tot een gemiddelde van 88.18. Komula zette hier een gemiddelde van 82.32 tegenover. Haavisto treft in de eerste ronde de als vierde geplaatste Gary Anderson.

Andy Hamilton (8)* - James Richardson

In een spannende partij heeft Andy Hamilton de tweede ronde weten te behalen. James Richardson, die vorig jaar Raymond van Barneveld in de eerste ronde uitschakelde, bood uitstekend partij. Hij verloor echter met 3-1 in sets. Richardson won knap de eerste set, maar moest vervolgens toezien hoe Hamilton, vorig jaar verliezend finalist, zijn gemiddelde wist op te schroeven naar een gemiddelde van 112.

Richardson kreeg gedurende de partij steeds kansen om terug te komen in de partij, maar telkens wist hij de dubbels niet te vinden. De als achtste geplaatste Hamilton gooide ook niet groots, maar was op de beslissende momenten doeltreffender dan zijn tegenstander.

Raymond van Barneveld (13)* - Michael Smith

Raymond van Barneveld had totaal geen moeite met de jonge Michael Smith. Onze landgenoot won simpel met 3-0, gaf slechts één leg cadeau en noteerde daarnaast een gemiddelde van 108. Ook wist hij in deze korte partij acht keer een 180'er te gooien. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd is hier na te lezen.

Gary Anderson (4)* - Jani Haavisto

De laatste partij van vanavond ging tussen Gary Anderson en qualiefier Jani Haavisto. The Flying Scotsman gaf direct vanaf de eerste pijl gas en gaf zijn Finse opponent geen kans. Anderson won daardoor de eerste set simpel met 3-0 in legs. Ook in de tweede set leek er weinig aan de hand voor Anderson, maar Haavisto hield knap stand. De Fin wist uiteindelijk zelfs de set met 3-2 in legs naar zich toe te trekken.

Ook in de derde set liet Haavisto zich niet uit het veld slaan door de als vierde geplaatste Anderson. De Fin ging steeds beter gooien en ook Anderson gooide gewoon goed. Toch was het de Schot die met 2-1 in sets voor kwam. Hij won de derde set moeizaam met 3-2 in legs. Haavisto wist ook in de vierde set een beslissende leg eruit te slepen. Anderson deed daarin wat hij moest doen en won de partij met 3-1 in sets.

* door naar tweede ronde