[WK Clubs] Corinthians klopt Chelsea in finale

Boris (borisz)

Corinthians heeft de wereldtitel voor clubteams veroverd. In de finale versloegen de Brazilianen Chelsea verrassend met 1-0. Paolo Guerrero kroonde zich tot matchwinner.

Chelsea begint de finale tegen Corinthians uiteraard als topfavoriet, maar kon die kwalificatie niet waarmaken. Toch zijn de Engelsen gevaarlijk, voor het eerst in de tiende minuut, wanneer oud-PSV-keeper Cássio Ramos redding brengt op een schot van Victor Moses.

In de 26ste minuut schreeuwen ze bij Corinthians om een strafschop na een duel tussen Guerrero (ex-Hamburger SV en ex-Bayern München) en Gary Cahill. Laatstgenoemde zou er in de 90ste minuut met rood afgaan, na een overtreding op Emerson.

Chelsea krijgt in de eerste helft meer kansen dan Corinthians, maar de Engelsen vergeten ze te benutten. Vooral in het laatste kwartier voor rust zijn er genoeg mogelijkheden voor Chelsea om de ban te breken. Een snel genomen vrije trap van Frank Lampard, bereikt Fernando Torres, maar de Spanjaard struikelt.

Ook Corinthians komt aan bod. Emerson ziet zijn inzet via de buitenkant van de paal naast gaan en Gary Cahill kan enkele minuten daarvoor opgelucht ademhalen als Emerson de bal na een fout van de verdediger hoog en breed overschiet.

Na rust ook genoeg kansen. Cássio komt op tijd van zijn lijn bij een kans van Eden Hazard en Victor Moses verprutst een grote kans van ver. Guerrero zet namens de Brazilianen voor op Paulinho die naast schiet. Even later is Guerrero zelf wél succesvol: Paulinho verovert de bal, speelt op Danilo, die Branislav Ivanovic uitspeelt en het doel van Petr Cech onder vuur neemt. De rebound wordt ingekopt door Guerrero.

Na de 1-0, die de winnende blijkt, zijn er nog enkele kansen voor Chelsea op 1-1. Onder meer Fernando Torres heeft zijn vizier niet op scherp staan. In blessuretijd, als Cahill is weggestuurd, is er nog controverse omdat Torres buitenspel wordt gevlagd. Het blijkt de juiste beslissing van de scheidsrechter die twee minuten later voor de laatste keer fluit. Corinthians verrast met het binnenhalen van de Wereldtitel.