'Tegenstanders vuurwapens hebben bloed aan handen'

Ser_Ciappelletto

De lijken van de slachtoffertjes van de schietpartij in Newtown, Connecticut zijn nog niet koud, maar de voor- en tegenstanders van vuurwapens proberen alweer over hun rug zieltjes te scoren. Larry Pratt doet zijn duit in het zakje door te stellen dat voorstanders van wetten om wapens te reguleren bloed aan hun handen hebben.

De directeur van de Gun Owners of America schrijft in een open brief op hun website: "Naast de schutter hebben ook de leden van het Congress en de wetgevers van Connecticut bloed aan hun handen omdat ze stemden voor verboden op vuurwapens in alle scholen in Connecticut (en de meeste andere staten)." Hij klaagt dat ze de 'enige effectieve manier om een schutter te weerstaan' verboden.

Ook noemt hij de vuurwapenvrije zones 'vrijplaatsen voor criminelen', die een 'dodelijke valse zekerheid' geven: "Al onze massamoorden in de afgelopen 20 jaar hebben plaatsgevonden in vuurwapenvrije zones." Hij hoopt dat deze laatste schietpartij aanleiding geeft tot een 'groeiend koor Amerikanen, die het afschaffen van de vuurwapenvrije zones eisen'.

Tenslotte lanceert hij nog een 'preemptive strike' op één van de argumenten van tegenstanders van vuurwapens: "Oh, en we moeten er ook op staan dat deze crimineelvriendelijke volksvertegenwoordigers niet de eigenaars van vuurwapens of de 'vuurwapencultuur' de schuld geven van wat een crimineel deed. Waren een paar van ons met onze vuurwapens aanwezig geweest bij de school in Newtown, dan zouden de meeste slachtoffers nog leven."