[PDC WK] Taylor zonder te imponeren naar tweede ronde

Erik (Bomenverzameling)

Vandaag was de tweede dag van het PDC wereldkampioenschap. Onze landgenoot Jerry Willems kwam onder meer in actie en won overtuigend zijn wedstrijd. Hieronder lees je een verslag van deze tweede dag.

Burnett - Hubbard

Burnett leek in een uitermate teleurstellende wedstrijd met gemak te gaan winnen en kwam snel met 2-0 voor. Maar de twee daaropvolgende sets gingen naar het veelbelovende talent Hubbard. Burnett kreeg wel wat matchdarts, maar miste deze. De vierde set werd na een tiebreak alsnog beslist in het voordeel van de Welshman.

Chisnall - Tichowitsch

De Engelsman Chisnall won de wedstrijd met 3-0. Maar dit is een wat geflatteerde uitslag, aangezien zijn Australische tegenstander goed partij bood. Nadat Chisnall de eerste set met 3-2 won, gingen de gemiddelde van beide spelers flink omhoog (98 voor Chisnall en 95 voor Tichowitsch). Maar omdat de Australiër niet sterk was op zijn dubbels ging de tweede set naar Chisnall, die vervolgens ook, hetzij met moeite bij de laatste dubbel, de derde set naar zich toe kon trekken.

Jenkins - Brown

Jenkins, voor wie een plaats in de Premier League op het spel staat, had totaal geen moeite met zijn tegenstander en won zonder al te veel inspanningen alle sets, 3-0.

Jones - Hendriks

Jerry Hendriks uit Venlo haalde eenvoudig de volgende ronde door met 3-0 te winnen van Wayne Jones. Lees het uitgebreide verslag

Part - Cullen

Meervoudig winnaar van dit WK John Part liet zien dat hij een speler is om zeker rekening mee te houden. Hij won zijn partij eenvoudig met 3-0 van Joe Cullen. Part liet door een aantal mooie finishes (127 en twee maal 108) een goede indruk achter. 

Smith - Gurney

Daryl Gurney kwam vandaag al eerder in actie in het kwalificatietoernooi en won deze best-of-seven-legs met 4-3 van Robert Marijanovic. Daarin gooide hij uitstekend, maar liet het op de dubbels afweten. De goede lijn van deze eerste partij zette hij voort in de wedstrijd tegen Andy Smith, met het verschil dat hij zijn dubbels nu wel wist te vinden. Smith maakte daarentegen fout na fout en daardoor kon Gurney vrij eenvoudig winnen. Smith wist echter nog wel een set te winnen, waardoor de eindstand 3-1 werd.

Taylor - Mansell

Ook voor Phil Taylor begon vandaag het WK. De grootste darter in de historie van de PDC had niet veel moeite met zijn tegenstander Michael Mansell. Taylor imponeerde niet, maar omdat Mansell er al helemaal niks van bakte en een gemiddelde haalde van amper 70 punten per beurt haalde, won Taylor eenvoudig met 3-0. In de volgende ronde zal hij aantreden tegen Jerry Hendriks.

Ovens - Hopp

De Zestienjarige Duitser begon goed aan zijn wedstrijd en won de eerste set, maar kon daarna niet echt meer imponeren en kon zijn ervaren tegenstander Dennis Ovens de partij naar zijn hand zetten. Mede door het lage tempo van Ovens kon Hopp niet echt in zijn spel komen en werd de wedstrijd in vijf sets won (3-2).

Zondag is er weer een dag op het wereldkampioenschap. Dan zal Raymond van Barneveld zijn opwachting maken. De verwachting is dat zijn partij tegen Michael Smith om omstreeks 23.00 uur zal beginnen.