FOK! wat een weer...Licht wisselvallig weer

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Gisteren was er vrij veel bewolking en de zon had veel moeite om daar doorheen te breken. Als we geluk hebben komt de zon er vanmiddag op een aantal plaatsen wél door, maar de kans op een buitje blijft ook aanwezig. Veel regen valt hier echter niet uit.

Het weer komt de komende dagen even in het slop te zitten en ik ben bang dat er eigenlijk voor niemand wat wils is. Er is geen duidelijk weersysteem dat zijn stempel op ons weer gaat drukken in de vorm van echt winterweer óf echt herfstweer. We krijgen van alles een beetje en ook de temperatuur zal voortdurend rond de 7 graden liggen. Van nachtvorst is weinig tot geen sprake. Af en toe schijnt de zon even of valt er er wat regen, maar ook nu zullen de hoeveelheden niet groot zijn. De wind waait de komende dagen uit het zuidwesten. Bijna weer om van in slaap te vallen.......

Er ligt een zeer krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Rusland, maar dit systeem heeft geen plannen om zich uit te gaan breiden. Ook boven Scandinavië is er geen sprake van hogedrukvorming en dat is voor winterweer bij ons van groot belang. Verder bijzonder grote hoeveelheden regen in Spanje en Portugal en de waterbassins zijn daar voor de komende zomer inmiddels goed gevuld.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

KoudOp 1500 meter hoogte in de Franse Alpen zakte de temperatuur die nacht naar -25 graden. Deze paarden vonden het wel prima. Persoonlijk liep ik zelf in 3 lagen kleding bij -15 overdag. Brrrrrrrr......