[Upd] Inbrekers: Groene of toch de grijze bak?

MarcusViridis

Twee cultuurverrijkende inbrekers hebben zich in Alkmaar gemeld voor een eervolle vermelding in het TV-programma ‘Worlds Dumbest Criminals’ en maken daarmee nog net kans om op een oudejaarslijstje te komen.

Na een melding op 112 door twee alerte jongedames kon de politie het tweetal op heterdaad betrappen bij een inbraak in een woning, waarvan de bewoner op vakantie was.  Ondanks de vier man sterke politiemacht wisten beide inbrekers te ontvluchten via het raampje naast de achterdeur. Een van de inbrekers klom vervolgens over de schutting van de buren en kreeg alle vier de agenten achter zich aan, die het helaas conditioneel moesten afleggen tegen deze Noord-Afrikaanse hardloper. De andere inbreker ging een stuk sportiever met de situatie om en verstopte zich in een kliko een stukje verderop in de straat, waar ie letterlijk kon worden uitgevist door een speurhond, die schijnbaar een stuk slimmer was dan zijn  'baasjes'.

De gepakte liefhebber van grijze bakken kon na een tetanusprik worden ingerekend, zijn hardlopende collega is, ondanks de inzet van een politiehelikopter, nog steeds spoorloos.

Update 13.32
Betrouwbare bronnen weten te melden dat onze hardlopende vriend inmiddels ook ingerekend is. Deze rakkers worden ervan verdacht in dezelfde buurt al 7 keer te hebben ingebroken.