NS pakt 'opstartperikelen' spaghettiboemel aan

Erik (JeMoeder)

De NS en de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS hebben vrijdag afspraken gemaakt om de spaghettiboemel van Amsterdam naar Brussel 'robuuster en betrouwbaarder' te maken. Dat laten de bedrijven vrijdag weten na een overleg.

De top van de NS en NS Hispeed moesten vrijdag naar België komen om tekst en uitleg te geven over de technische problemen van het pizzabrik. De top van NMBS zou de directies van de twee bedrijven hebben ontboden.

De nieuwe lijn kampt al sinds de start van de treindienst zondag met problemen. Ruim de helft van de mensen die deze week met de mozarellamobiel reisden hebben vertraging opgelopen, liet de NS donderdag al weten.

NS Hispeed en NMBS bekijken op de minuut waar de treinen zijn en waar eventuele storingen optreden. De werkplaats van de vervoerders is 24 uur per dag open om technische mankementen op te lossen.

De bedrijven, die spreken van 'opstartperikelen' hebben om de reiziger tegemoet te komen afgesproken de introductieperiode voor reizigers te verlengen tot eind april, zodat reizigers langer voordelige kaartjes kort voor vertrek kunnen boeken.

Ook komt er een overgangsmaatregel waardoor reizigers tot en met april voor 39 euro zonder reservering een ticket kunnen boeken. Vanaf april is de verbinding Breda-Antwerpen beschikbaar zonder reservering.


Spoorbedrijven pakken 'opstartperikelen' spaghettiboemel aan (Foto: Novum)