'Poulsen na dit jaar vervangen bij Ajax'

Wessenator

Christian Poulsen arriveerde afgelopen zomer bij Ajax. De Deen moest de nodige ervaring toevoegen aan de selectie. Zijn opvolgers staan echter al klaar bij Ajax.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars haalde Poulsen transfervrij naar Amsterdam. De oud-international liet tijdens de aandeelhoudersvergadering vallen wat de plannen zijn met de oud-speler van onder meer Schalke 04 en Juventus. Volgens Ajax Showtime zei Overmars dat Poulsen over een jaar uit het team gespeeld moet zijn.

De voormalig topvoetballer verwacht dat Fabian Sporklede en Ilan Boccara zich dusdanig ontwikkelen dat Poulsen op niet al te lange termijn wordt vervangen. De middenvelder heeft een contract tot 2014 bij Ajax. Mogelijk zal hij vanaf volgend seizoen als back-up dienen voor het middenveld van trainer Frank de Boer.

Overmars vertelde ook nog dat Vurnon Anita werd verkocht omdat de jeugdexponent toe was aan een nieuwe uitdaging. Daarbij was ook intern bekend dat Poulsen de overstap naar Amsterdam wilde maken. Poulsen doet overigens dit weekend niet mee bij Ajax. Vanweg een blessure laat hij het uitduel met Willem II schieten.