Xavi ziet Atlético als bedreiging voor titel

Peterselieman

Barcelona-middenvelder Xavi ziet Atlético Madrid als een serieuze uitdager voor het kampioenschap in de Primera División. Dat zei de Spanjaard vrijdag, vooruitblikkend op het onderlinge duel van zondag in Camp Nou. "Atlético zal tot het einde van het seizoen een rivaal voor de titel blijven."

Atlético is dit seizoen eindelijk weer eens uit de schaduw van stadsgenoot Real getreden. Waar de Koninklijke al elf punten achterstand op het nog ongeslagen Barcelona heeft, is de marge van zes punten van Los Rojiblancos overbrugbaar.

Xavi kijkt daarom erg uit naar de wedstrijd en is op zijn hoede voor de kracht van de ploeg van de Argentijnse trainer Diego Simeone. "De wedstrijd tegen Atletico is een van de aantrekkelijkste wedstrijden in de competitie. Ze spelen zoals hun coach dat wil en hebben met Falcao iemand die wedstrijden kan beslissen."

Falcao zat woensdag in het bekerduel tegen Getafe nog op de bank, maar naar verwachting keert hij zondag weer terug in de basis. De Colombiaanse spits baarde afgelopen zondag opzien door liefst vijf keer te scoren in de competitiewedstrijd tegen Deportivo La Coruña.

Die unieke prestatie sneeuwde een beetje onder in het geweld over de berichtgeving over Barça-sterspeler Lionel Messi, die afgelopen weekend het recordaantal doelpunten in een kalenderjaar van Gerd Müller verbrak. In het onderlinge treffen kan Falcao daarvoor revanche nemen.


Xavi ziet Atlético als bedreiging voor titel (Foto: Novum)