Meer onderzoek naar schietpartij Rishi

Redactie

Justitie laat aanvullend onderzoek doen naar het schietincident vorige maand op station Hollands Spoor in Den Haag, waarbij de 17-jarige Rishi om het leven kwam door een politiekogel. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is onder meer gevraagd uit te zoeken wat de afstand tussen de schietende agent en het slachtoffer was.

Ook onderzoekt het NFI de baan die de kogel heeft afgelegd, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag weten. De Rijksrecherche moet tot in detail in kaart brengen wat er is gebeurd tussen het oproepen van de politie tot aan het schot.

Het OM roept getuigen van het schietincident die nog niet met de Rijksrecherche hebben gesproken, op zich alsnog te melden. De politie is in het bijzonder op zoek naar twee vrouwen die tijdens het incident op spoor 4 stonden.

De agent die de jongen doodschoot, is een dag na het incident gehoord als verdachte. Ook sprak de recherche al met andere mensen die op een of andere manier betrokken waren bij de schietpartij, zoals NS-personeel. Volgens justitie is het verdere verloop van het onderzoek lastig in te schatten, omdat onderzoeksresultaten weer nieuwe vragen kunnen oproepen.