Kickstarter gaat niet altijd goed

David (D-vide)

Ongeveer tien maanden geleden was er een game genaamd Code Hero op kickstarter gezet. Het project was erg succesvol en haalde $170.000 op van de oorspronkelijk beoogde $100.000. Reden genoeg voor de makers om eens geconcentreerd aan de slag te gaan en de game uit te brengen.

Sinds de betalingen binnen zijn, zijn de plannen echter niet gegaan zoals gepland. Ondanks dat er mensen geweest zijn die meer dan $1.000 hebben betaald voor de productie en de belofte die door de maker hieraan verbonden is, suggereert de baas van de studi, Alex Peake, dat er meer nodig is om de game af te maken.

"We can deliver a bunch of levels that deliver on what we promised originally, but what we have in mind is ten times more ambitious. We've been talking to quite a few interested investors, philanthropists and foundations, and it looks like they're going to be willing to help us finish the job", aldus Peake.

De makers hebben inmiddels een bericht uitgestuurd dat de game nog steeds in ontwikkeling is. Mensen die ervoor betaald hebben, zijn echter op hun hoede. Sommige van hen verzamelen zich nu om een betere communicatie onder de betalers van Code Hero te krijgen. Volgens dit groepje mensen hangt er nog geen rechtszaak in de lucht, maar willen ze wel duidelijke antwoorden.