FOK! wat een weer...Later wat neerslag

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Met name in het oosten van het land heeft het gisterochtend soms hard gesneeuwd en viel er plaatselijk 5 cm, maar op iets hoger gelegen plaatsen soms nog wat meer. In de kustprovincies regende het juist erg hard en kwam er ook onweer voor. Vanavond hebben we voorlopig de laatste kans op winterse ongemakken.

De dag begint met af en toe zon, maar in de loop van de dag zal de bewolking gaan toenemen en volgt er wat neerslag. Dit lijkt in eerste instantie vrijwel overal als sneeuw te gaan beginnen. Aan zee zal dit echter vrij snel in regen overgaan, terwijl er elders in het land kans bestaat op ijsregen of ijzel. De hoeveelheden zullen echter klein zijn, maar het is wel een reden om even alert te blijven en de berichtgeving goed te blijven volgen. Dit is vooral een belangrijk feit omdat je dus verschillende soorten neerslag kan krijgen en je pas op het laatste moment duidelijkheid krijgt over het hoe en wat. De temperatuur ligt vandaag vrijwel overal rond het vriespunt. In de avond zal de temperatuur overal echt gaan oplopen.

Na morgen zijn de winterse ongemakken echt even voorbij en is er van gladheid geen sprake meer. Overdag ligt de temperatuur rond de 7 graden en in de nacht zakt de temperatuur niet verder dan 5 graden. Verder zal er ook af en toe regen gaan vallen en dan kan je bijna zeggen dat dit tradioneel Nederlands weer is.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

SneeuwFlinke sneeuwval in de Achterhoek gisteren. Erwin Klein maakte deze schitterende winterfoto in Ruurlo.