Dead or Alive 5 Plus in maart naar Europa

Pheno

Uitgever Tecmo Koei heeft bekendgemaakt dat de PlayStation Vita-fighter Dead or Alive 5 Plus in Engeland uitkomt op 22 maart 2013.
 

De PlayStation Vita-versie van Dead or Alive 5 was eerst alleen aangekondigd voor Japan. Het spel krijgt een nieuwe first-person vechtmodus en touchscreen-besturing waardoor spelers met taps, swipes en knijpbewegingen allerlei bewegingen en combo's uit de PlayStation Vita kunnen toveren. Team Ninja, de ontwikkelaar, wil dat deze versie op de consoleversie lijkt en mikt op hetzelfde grafische niveau en een framerate van 60fps.

"Het spel is nog in de ontwikkelfase", vertelde de producer Yosuke Hayashi aan Famitsu. "Maar op dit moment draait de huidige versie bijna op 60 frames per seconde. "We willen niet dat de Vita-port door spelers wordt gezien als inferieur ten opzichte van de consoles, dus willen we de hoge grafische kwaliteit behouden en zorgen dat het vlot loopt."

Wat er nog meer in de Plus-versie zit, bijvoorbeeld alle eerder uitgekomen DLC voor de consoleversie, is nog niet bekend. Daar komen we binnen drie maanden achter.

Dead or Alive 5 Plus

.