Damon schakelde Nolan in voor behoud Bourne-rol

René (MrManiak)

Matt Damon wilde zo graag terugkeren als Jason Bourne dat hij hulp inschakelde van de The Dark Knight-scenarist. "Ik ben in stilte naar Jonah Nolan gegaan, omdat hij en zijn broer het zo geweldig deden met Batman", vertelt de acteur aan de Amerikaanse film- en entertainmentsite Deadline.

Damon vroeg Nolan te helpen met een plot over geheim agent Jason Bourne. "Hij heeft ernaar gekeken en kon ook niets verzinnen", vertelt de acteur. Jonah werkte met zijn broer Christopher Nolan aan The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Damon won zelf samen met Ben Affleck een Oscar won voor het scenario van Good Will Hunting.

Damon speelde Jason Bourne voor het eerst in The Bourne Identity uit 2002. Daarna was hij in nog twee vervolgfilms te zien. Dit jaar verscheen The Bourne Legacy waarin Jeremy Renner een andere geheim agent speelde. Damon wilde niet meewerken aan de film, omdat Paul Greengrass de regie niet op zich nam.

De 42-jarige Damon heeft er nooit een geheim van gemaakt opnieuw Jason Bourne te willen spelen, mits de film wordt geregisseerd door Greengrass. "Paul en ik praten hier al jaren over, maar we kunnen ons niet voorstellen hoe de film eruit zou moeten zien." Of Damon ooit nog te zien zal zijn als Jason Bourne valt dus te betwijfelen.