Op drift geraakt schip aangekomen in IJmuiden

Redactie

Het zondag op drift geraakte vrachtschip Ocean Victory is dinsdag veilig en wel naar de haven van IJmuiden gesleept. Even na 11.00 kwam het schip in de haven tot stilstand. De schade aan het schip wordt nu geïnspecteerd, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij.

De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer zondag kort na vertrek uit de haven van IJmuiden rond 19.15 uur over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust. Het schip ging zondagnacht voor anker voor de kust van Zandvoort en werd door een sleepboot op zijn plaats gehouden.

Aanvankelijk zou het schip maandag naar de haven worden gesleept, maar de berger vond dat het toen nog te hard waaide en besloot de sleepoperatie uit te stellen tot dinsdag. In de ochtend, even voor 06.00 uur, begon de operatie uiteindelijk. De wind was toen genoeg gaan liggen.

De boei is waarschijnlijk met het schip mee de haven in gesleept. "Ik heb in ieder geval niet gehoord dat die eerst is losgemaakt. Waarschijnlijk gaan ze nu bekijken hoe dat alsnog kan gebeuren", aldus de woordvoerder.