Boulahrouz pakt rood in Portugese derby

Niels (DerMeister)

Khalid Boulahrouz heeft het einde van de wedstrijd tussen Sporting Lissabon en Benfica niet gehaald. Onze landgenoot maakte na tachtig minuten spelen een opzichtige handsbal in het eigen strafschopgebied en moest dit met de rode kaart bekopen.

Met zijn handsbal voorkwam Boulahrouz weliswaar een zekere treffer, maar vanaf de zijkant zag hij toe hoe Oscar Cardozo de toegekende strafschop alsnog tegen de netten wist te werken.

Ricky van Wolfswinkel opende de score namens Sporting, maar na een klein uur spelen was de stand na een eigen doelpunt van Marcos Rojo weer gelijk. Cardozo schoot vervolgens tien minuten voor tijd vanaf elf meter namens Benfica de 1-2 binnen en vier minuten voor het einde bepaalde diezelfde Cardozo de eindstand op 1-3. Ola John stond aan de kant van Benfica in de basis, maar werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Benfica gaat na elf speelrondes met 29 punten aan de leiding in de Portugese competitie. FC Porto staat met hetzelfde aantal punten tweede, maar beschikt over een minder doelsaldo. Sporting Lissabon staat op een teleurstellende negende plaats. Uit elf duels haalde de ploeg, waar ook Stijn Schaars zijn brood verdient, slechts elf punten.