KNVB verplaatst duels van Ajax

Peterselieman

Voetbalbond KNVB heeft een aantal duels van Ajax verplaatst, rekening houdend met het Europese programma dat de Amsterdammers af moeten werken. Ajax speelt als enige Nederlandse team nog in de Europa League en zal daarom zo veel mogelijk op zondagmiddag om 16.30 uur in actie gaan komen.

Ajax moet op 14 en 21 februari Europees in actie komen en daarom zijn de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (17 februari) en het thuisduel tegen ADO Den Haag (24 februari) naar de late zondagmiddag verplaatst. Ook de Klassieker thuis tegen Feyenoord (20 januari) en de topper uit tegen PSV (14 april) zijn naar 16.30 uur verplaatst. Drie dagen voor laatstgenoemde duel kan Ajax nog Europees spelen.

Competitieleider Gijs de Jong legt uit. "Vorig jaar moesten we daarin namelijk vrij veel wijzigingen aanbrengen, omdat de Nederlandse clubs het zo goed deden in Europa. Veel Nederlandse clubs overwinterden, waardoor er wedstrijden van de zaterdag naar de zondag en omgekeerd verplaatst moesten worden in de winter. Om dit te voorkomen spraken we af om pas in de winterstop de aanvangstijden voor de tweede competitiehelft vast te stellen. Dan weet je namelijk hoe de clubs er Europees voorstaan."

"Helaas is Ajax dit jaar de enige Nederlandse club die Europees nog actief is. Hiermee houden we rekening bij de vaststelling van aanvangstijden en speeldata voor de tweede helft van de competitie. Als Ajax op donderdag Europa League speelt, dan plannen wij hun Eredivisiewedstrijd op zondag en bij voorkeur op het late tijdstip van 16.30 uur."

Het slot van de competitie is nu ook vastgesteld. Op 5 mei trappen alle teams om 12.30 uur af, terwijl vier dagen later de finale van de KNVB Beker op het programma staat. 12 mei is de laatste ronde, waarbij alle wedstrijden om 14.30 uur beginnen.