Balotelli's dagen lijken geteld bij City

Niels (DerMeister)

Mario Balotelli heeft zich niet populair gemaakt met zijn optreden tegen Manchester United. De Manchester City-spits werd vlak na rust van het veld gehaald door Roberto Mancini.

De Italiaanse aanvaller heeft nog drie weken om zijn carrière bij Manchester City te redden, weet Goal.com. Balotelli is in ongenade gevallen bij Mancini, terwijl AC Milan een bod aan het voorbereiden is om de spits over te nemen in januari.

City vraagt ongeveer 24 miljoen euro voor de spits en dat is de Rossoneri wat te gortig. De club uit Milaan hoopt nu dat Balotelli ook te huur is en dat hij voor vijf miljoen per jaar naar San Siro kan komen. Het contract van de aanvaller bij City loopt nog tot 2014, maar City is niet van plan deze verbintenis te verlengen.

Mancini was niet te spreken over het ongeïnspireerde optreden van Balotelli tijdens de derby van Manchester (2-3 verlies). Derhalve is de manager bereid om de spits te laten vertrekken als hij zijn gedrag en prestaties niet verandert. "Ik hou van Mario, maar hij moet zich beseffen dat zijn baan op het spel staat", zei de coach na de nederlaag. "Als je zoveel kwaliteit hebt is het ongelofelijk om te zien dat hij zijn talent vergooit."

Mancini staat open voor een definitief vertrek of verhuur. Deze week heeft de trainer een onderhoud met technisch directeur Txiki Begiristain over de plannen van City in de komende transferperiode.

City is namelijk van plan om de selectie te versterken, maar wil daarom ook van enkele spelers af. Een vertrek van Balotelli past in dat plaatje, zodat Radamel Falcao van Atlético Madrid in beeld komt. Ook spelmaker Isco van Málaga CF staat in de schijnwerpers van The Citizens.