'Activison moet geld vragen voor multiplayer Call of Duty'

Doctor_Neo_Cortex

Jazeker: je leest het goed. Volgens Wedbush Securities-analist Michael Pachter moet Activison geld gaan vragen voor de multiplayer van hun goedlopende Call of Duty-serie. Pachter durft dus nog steeds gewaagde opmerkingen te maken.

Pachter begint met aan te geven dat Activision mensen geleerd heeft dat ze hetzelfde spel kunnen blijven spelen totdat een nieuwe versie als update kan dienen. Dit durft Pachter een 'fout van Activision' te noemen. Ze zouden geld moeten vragen voor de multiplayer, omdat er miljoenen mensen zijn die alleen Call of Duty spelen. Hierdoor kan Activision nog meer winst maken.

Dan besluit Pachter om Call of Duty te vergelijken met een compleet ander spel met een compleet ander systeem: World of Warcraft. Pachter stelt dat gamers die WoW spelen 180 dollar per jaar betalen, terwijl Call of Duty-gamers een schamele 60 dollar betalen in hetzelfde tijdsbestek.

Hier maakt hij uit op dat het systeem van World of Warcraft beter is dan die van Call of Duty. Alleen een beetje jammer dat Pachter niet inziet dat WoW alleen multiplayer is, de servers veel onderhoud nodig hebben en erg veel werk gedaan wordt om mensen meer content te verschaffen. Dit alles in tegenstelling tot Call of Duty

Pachter denkt erg diep na voordat hij Call of Duty met World of Warcraft vergelijkt