Brama: "Ajax en Feyenoord meer krediet"

Stefan (sportfreak)

Wout Brama vindt dat men kritischer is geworden richting FC Twente. De captain van de Tukkers merkt op dat Ajax en Feyenoord meer krediet hebben dan Twente en PSV.

"Het verwachtingspatroon in Eindhoven en Enschede is veel hoger dan bij de concurrenten", zegt Brama in De Volkskrant. "Er wordt een beeld geschetst van bij elkaar gekochte teams die niet mogen verliezen. Wij worden harder aangepakt. Ajax en Feyenoord hebben meer krediet, omdat ze veel spelers uit de jeugd opstellen. Vitesse heeft nu de sympathieke uitstraling die wij vier jaar geleden hadden als opkomende topclub. Bij Feyenoord zeggen ze: we zijn vier spelers kwijtgeraakt en zijn dit seizoen al blij met Europees voetbal", aldus de middenvelder van Twente. Brama gaat zondag met de Tukkers op bezoek bij concurrent PSV in Eindhoven.

"Van ons wordt het niet meer geaccepteerd. De supporters willen meer, al moeten we waken voor extreme verwachtingen. Ze reageren soms alsof we zesde staan, al geef ik toe dat de fans thuis niet erg zijn verwend. Alles bij Twente wordt positief of negatief uitvergroot. Ik heb geleerd dat de waarheid in het midden ligt."