Platini wil de Europa League niet afschaffen

Redactie

UEFA-voorzitter Michel Platini wil niet af van de Europa League. Volgens verschillende media had de voormalig topvoetballer gezegd de Champions League te willen uitbreiden, eventueel ten koste van de minder prestigieuze Europa League.

"Ik zei slechts dat we nadenken over hoe de Europese competities er tussen 2015 en 2018 uit moeten komen te zien", licht hij toe tegenover Reuters. "We bediscussiëren het en zullen in 2014 een beslissing nemen. Voorlopig is er nog niets beslist", laat Platini weten. "En dan lees ik in de kranten dat we gaan stoppen met de Europa League. Zoiets heb ik nooit gezegd."

Vooral de Engelsen hebben kritiek op de Europa League. "Ik kan niet spreken voor een of twee landen, ik moet spreken voor 53 landen", weerlegt de Fransman die kritiek. "Het is een competitie voor topclubs overal uit Europa en iedereen heeft een kans om te winnen. We moeten kijken wat we kunnen verbeteren en blijven daarover discussiëren."

Platini reageerde ook nog op kritiek dat de UEFA te veel waarde hecht aan commerciële belangen. "Ik ga nooit een competitie organiseren vanwege het geld, ik ga alleen een competitie organiseren die het voetbal vooropstelt."


Platini wil de Europa League niet afschaffen (Foto: Novum)