Vettel wil Red Bull tot mythische proporties opstuwen

Peterselieman

Sebastian Vettel wil Red Bull Racing in de komende jaren tot mythische proporties op gaan stuwen. De Duitser is sinds hij voor het Oostenrijkse team rijdt al driemaal achter elkaar wereldkampioen in de Formule 1 geworden en wil dat de renstal aan Ferrari en Mercedes gaat tippen.

Vettel sprak met Bild. "Het lijdt geen twijfel dat het twee legendarische teams zijn met een haast mythische status." Hij wil dat Red Bull in de toekomst ook tot dat rijtje zal gaan behoren. "We bevinden ons momenteel op het juiste pad om dat voor elkaar te krijgen, dus het dat moeten we ons vanaf nu dan ook ten doel stellen."

De 25-jarige Duitser is in ieder geval zelf hard op weg om een legende te worden, omdat hij al veel records op zijn naam heeft staan, waaronder dat van de jongste drievoudig wereldkampioen ooit. "Ik ga de komende winter eerst ontspannen en daarna ga ik me voorbereiden, zodat ik volgend jaar voor mijn vierde kampioenschap kan gaan." Hij focust zich op het winnen van wedstrijden. "Dat is namelijk wat mij drijft als Formule 1-coureur."