Jupiler Leagueduels geschrapt door winterweer

Peterselieman

Het winterweer heeft voor de eerste afgelastingen van het seizoen gezorgd in de Jupiler League. Vijf wedstrijden kunnen vrijdagavond niet doorgaan omdat de velden niet goed bespeelbaar zijn. Daarnaast zijn de paden en wegen om de stadions niet veilig genoeg. Onder meer MVV Maastricht - FC Volendam is geschrapt.

Ook het Brabants onderonsje tussen FC Den Bosch en FC Eindhoven gaat niet door. FC Emmen - SC Cambuur, Telstar - De Graafschap en Go Ahead Eagles - SC Veendam kunnen eveneens niet worden gespeeld. Tenslotte zijn ook Helmond Sport - FC Oss en AGOVV Apeldoorn - Almere City geschrapt. Wanneer de duels worden ingehaald is nog niet duidelijk.

De Rotterdamse derby tussen Excelsior en koploper Sparta gaat wel door. Vrijwilligers zorgen er voor dat het veld bespeelbaar is op Woudestein. FC Dordrecht - Fortuna Sittard lijkt ook afgewerkt te kunnen worden.

In de Eredivisie staat vrijdagavond het treffen tussen Heracles Almelo en FC Utrecht op het programma. Die wedstrijd lijkt niet in het gedrang te komen, aangezien Heracles beschikt over een kunstgrasveld.