[WB] Nuis niet op 500 meter

Peterselieman

Kjeld Nuis zal niet starten op de 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in Nagano. De rijder uit de ploeg van Jac Orie is niet helemaal fit. Hij zal wel deelnemen aan de 1.000 meter. Op de kortste afstand wordt hij vervangen door Jesper Hospes die in de B-groep moet starten.

Op de 500 meter komt Ronald Mulder in de derde rit in actie tegen de Amerikaan Tucker Fredericks. Een rit later neemt zijn broer Michel het op tegen de Fin Markus Puolakka, terwijl in de vijfde rit Hein Otterspeer tegen de Rus Dmitry Lobkov uit moet komen. De laatste rit is voorbehouden aan Jan Smeekens en de Japanner Joji Kato.

Op de dubbele afstand komen slechts vier Nederlanders in actie. Michel Mulder start in de B-groep. In de A-divisie start Otterspeer in de achtste rit tegen de Rus Aleksey Yesin, terwijl een rit later het Nederlandse onderonsje tussen Pim Schipper en Nuis is.

Bij de vrouwen starten op de 500 meter in de derde rit Marrit Leenstra en Thijsje Oenema tegen elkaar. Een rit later treft Anice Das de Japanse Maki Tsuji als tegenstandster. Daarna is het de beurt aan Laurine van Riessen om tegen de Japanse Miyako Sumiyoshi te rijden. In de achtste rit is het ijs voorbehouden aan Margot Boer en de Russin Olga Fatkulina.

De kilometer brengt Boer vroeg het ijs op tegen Sumiyoshi, terwijl in rit vier Das aan moet treden tegen de Canadese Anastasia Bucsis. De negende rit is een Nederlands onderonsje tussen Leenstra en Van Riessen, terwijl in de laatste omloop Lotte van Beek de Amerikaanse Heather Richardson treft.